Zeelandia run

martin1 klOnderwerp: zijspanrit voor medemensen met een(mentale) beperking.

Algemene informatie voorbije Zeelandiarun’s

Door velen wordt er al naar uitgekeken, de jaarlijkse motor met zijspanrit voor mensen met een (mentale) beperking. Deze toertocht wordt dit jaar voor de 37ste keer door ons georganiseerd.

Voor hen die voor het eerst kennismaken met dit evenement geven wij hieronder een nadere toelichting. Het idee van een dergelijke toertocht ontstond in Engeland en is inmiddels door veel organisaties op het vaste land van Europa overgenomen.

Ook in Nederland zijn initiatieven ondernomen tot het organiseren van dergelijke “Runs”.
Bij deze runs stelt een bezitter van een motor met zijspan of een trike (driewielig voertuig) zijn voertuig beschikbaar voor een recreatieve toertocht met in het zijspan of achterop de trike een medemens met een (mentale)beperking. De motorrijder zorgt die dag voor de begeleiding van de hem toegewezen kandidaat.

De uitgenodigde kandidaten dienen te zorgen dat zij tijdig op het Stadhuisplein in Vlissingen aanwezig zijn of evt. gebracht en gehaald worden..

De zijspanrijders met hun begeleiders komen uit diverse landen veelal de dag voorafgaande aan de rit in Vlissingen bijeen. De kosten van dit vervoer alsmede die van de tocht zelf worden door de zijspanrijders zelf gedragen. De overige kosten van de dag (excl. de feestavond) worden gedekt door bijdragen van de sponsors en mensen die ons evenement een goed hart toe dragen.

Ook dit jaar zal de tocht plaats vinden onder begeleiding van het Korps Landelijke Politiediensten, ANWB/wegenwacht en medewerkers van het Rode Kruis. Ook onze eigen verkeersregelaars zijn natuurlijk van de partij.

De route zal ons dit jaar door Walcheren, Noord en Zuid-Beveland en Schouwen-Duiveland voeren met een lunchpauze.
De lengte van de tocht bedraagt zo’n 110 km. en duurt een kleine zeven uur. Er wordt gereden met een snelheid van ca. 30 km. per uur onder colonnevoorrang zodat de tocht ongehinderd kan worden verreden.

 

Ook een tweede sanitaire pauze zal worden ingelast, waar alle deelnemers ook iets te drinken krijgen.

De tocht vangt aan na een uitgebreide kennismaking van zijspanrijder en begeleider met de hem toegewezen kandidaat en evt. ouders/verzorgers. Hierbij worden de noodzakelijke wetenswaardigheden zoals medicijnen ed. uitgewisseld.

’s-Avonds is er een feestavond voor de motorrijders, begeleiders en deelnemers aan deze rit. Deze avond vindt plaats in de grote zaal van de Lammerenburcht te Vlissingen. Laatstgenoemden dienen indien mogelijk onder begeleiding te zijn van hun ouders cq verzorgers.

Indien het aantal aanmeldingen groter is dan het aantal beschikbare plaatsen zal er worden geloot. Rekening wordt gehouden met hen die vorig jaar zijn uitgeloot. En elke kandidaat die zich voor het eerst aanmeldt gaat altijd mee.
Kandidaten met o.a. incontinentie dienen een verzorgende begeleider bij te hebben die in de touringcar plaats kan nemen. Anders kan de kandidaat niet mee!!

Ilona Bommeljé
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omtrent toewijzing, alsmede verdere bijzonderheden, zult u ruim van tevoren worden bericht.

Met vriendelijke groeten,

 

Het bestuur van de Stichting Zeelandia-Run,